Debatt. .

2014-09-18 13:00

Jönköpings skolor rasar i rankingen

Från 4:e bästa skolkommunen i landet, till plats 41 – Jönköpings skolor rasar, skriver Magnus Rydh.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Lärarförbundet redovisade förra veckan resultatet från sin årliga granskning av skolverksamheten i landets 290 kommuner. Jönköpings kommun hamnar på en 41:a plats. Denna placering kan jämföras med att kommunen 2006 blev utsedd till den 4:e bästa skolkommunen i Sverige. Det kan ju vara värt att påminna om att skolpolitiken i kommunen under år 1995-2006 formades av Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet.

Från socialdemokratisk sida avser vi att på nytt göra Jönköpings kommun till en av landets bästa skolkommuner. Skolan i Jönköpings kommun präglas av ambitiösa lärare och nyfikna elever. Problemet för vissa skolor är att man saknar tillräckliga resurser för de elever som behöver mest stöd.

Det är de svaga eleverna som kommit i kläm när den borgerliga alliansen i kommunen har genomfört omfattande besparingar i skolverksamheten. De bärande tankarna för att göra Jönköping till en ledande skolkommun tar sin utgångspunkt i tanken om att målet att klara alla barn förutsätter en likvärdig skola.

Magnus Rydh (S)
Vice ordf. i barn- och utbildningsnämnden, Jönköpings kommun