Debatt. .

2014-09-18 13:00

Jönköpings skolor rasar i rankingen

Från 4:e bästa skolkommunen i landet, till plats 41 – Jönköpings skolor rasar, skriver Magnus Rydh.

Lärarförbundet redovisade förra veckan resultatet från sin årliga granskning av skolverksamheten i landets 290 kommuner. Jönköpings kommun hamnar på en 41:a plats. Denna placering kan jämföras med att kommunen 2006 blev utsedd till den 4:e bästa skolkommunen i Sverige. Det kan ju vara värt att påminna om att skolpolitiken i kommunen under år 1995-2006 formades av Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet.

Från socialdemokratisk sida avser vi att på nytt göra Jönköpings kommun till en av landets bästa skolkommuner. Skolan i Jönköpings kommun präglas av ambitiösa lärare och nyfikna elever. Problemet för vissa skolor är att man saknar tillräckliga resurser för de elever som behöver mest stöd.

Det är de svaga eleverna som kommit i kläm när den borgerliga alliansen i kommunen har genomfört omfattande besparingar i skolverksamheten. De bärande tankarna för att göra Jönköping till en ledande skolkommun tar sin utgångspunkt i tanken om att målet att klara alla barn förutsätter en likvärdig skola.

Magnus Rydh (S)
Vice ordf. i barn- och utbildningsnämnden, Jönköpings kommun

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter