Debatt. .

2014-10-03 16:44

Heder åt dig, Krister!

Det tragiska är att Jörgensson inte själv ens en sekund funderar över en så kallad jävsituation, skriver Birgitta Nilsson.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Efter att ha tagit del av Smålands Folkblad, kan man fundera över om det fortfarande är ”rötmånad”. Enligt tidningen har kommunrevision kommit fram till att ordförande i tekniska nämnden, Anders Jörgensson (M), inte gjort något fel – trots att någon granskning inte skett.

Det hade varit enklare för andre vice ordföranden Krister Johansson (S) om han hade lagt fakturorna i papperskorgen. Nu var det så att Krister Johansson såg det som viktigt att kommunrevisionen fick titta på det ärendet.

Det tragiska är att Jörgensson inte själv ens en sekund funderar över en så kallad jävsituation. Nu kommer istället krav på en ursäkt från Krister Johanssons sida samt att han skall avgå från tekniska nämnden.

Utöver detta krav uttalar sig ordföranden i kommunrevisionen med att han och övriga S-ledamöter i kommunrevisionen inte kan ställa sig bakom Krister Johansson handlande då han anses ha insinuerat mot ordförande Jörgensson.

Det är inte kommunrevisionen sak att uttala sig om annat än själva revisionen! Det är att se uttalandet som kränkande mot Krister Johansson.

Jag gratulerar dig Krister för att ha varit rakryggad
nog att ta upp ärendet för kontroll.

Birgitta Nilsson

Läs mer:

http://smalandsfolkblad.etc.se/nyheter/vi-har-inte-granskat-jorgenssons-...

http://smalandsfolkblad.etc.se/nyheter/politikerns-miljonaffarer-med-kom...